Cyron Melville – Et liv fyldt med forskellige roller

Cyron Melville – Et liv fyldt med forskellige roller

Gennem livet træder man ind i ganske mange roller, både i den private og jobmæssige sfære. Men som skuespiller er der ekstra mange roller at belejre og bestride. J.Antony har mødt den biografaktuelle Cyron Melville til en snak om nogle af livets forskelligartede roller.

Cyron Melville – Et liv fyldt med forskellige roller

Af J.Antony Copenhagen & Casper Ulsøe

Cyron Melville har spillet skuespil siden han var 10 år gammel, og har efterhånden en lang række vidtforgrenede film- og teaterroller på CV’et; blandt andet den enormt tunge teaterrolle som Hamlet på Kronborg Slot. Og på filmsiden har den 34-årige dansk-skotske skuespiller eksempelvis portrætteret en lensgreve fra det 18. århundrede i den Oscar- og Golden Globe-nominerede En Kongelig Affære, stået ansigt til ansigt med superstjernen Uma Thurman i Lars von Triers’ Nymphomaniac og spillet hele Danmarks Brian Laudrup i filmen om EM-triumfen i Sommeren ’92.

Da J Antony møder den 34-årige skuespiller på en café på Nørrebro, kommer han da også i endnu en velkendt fodboldmundering. Nemlig iklædt Barcelonas berømmede blå-og-rød-stribede trøje. Formiddagen er forløbet indenfor fodboldbanens kridtstreger sammen med kolleger, som ligeledes lever en hverdag med skiftende og skæve arbejdstider.

Den seneste filmrolle Cyron Melville er aktuel med, befinder sig dog langt fra de aktører, som uge efter uge betræder Camp Nous sagnomspundne græstæppe og fortryller de 100.000 tilskuere på stadion samt millioner af TV-seere.

I filmen Skytsenglen portrætterer Cyron Melville nemlig Palle Hardrup; manden bag de såkaldte hypnose-mord i 1951 i København. Dengang begik Hardrup – lagt i hypnose af sin mentor og tidligere fængselskammerat, Bjørn Schouw Nielsen – et væbnet bankrøveri på Nørrebro, hvor to bankansatte blev skudt og dræbt af Hardrup. Pengene fra det fejlslagne bankkup skulle ikke gå til personlig berigelse for Schouw Nielsen og Hardrup – de skulle i stedet bruges i en ideologisk kamp for udbredelsen af nationalsocialisme.

De mange forskelligartede roller vækker glæde hos Cyron Melville. »Gaven ved mit arbejde er at kunne fordybe sig i et andet menneskes tanker. Og det menneske kan være så langt fra en selv, men alligevel kan man finde nogle fælles træk, nogle fælles referencer. Man skal finde forståelse eller empati, og det er muligvis hos folk, man normalt ikke ville sammenligne sig med.«

Cyron Melville interview med J.Antony

Drømmen om udlandet?


Det er ikke kun indenfor Danmarks grænser, at skuespilleren udfolder sine mange talenter, som udover teater- og filmrollerne også tæller et liv som professionel trommeslager for blandt andet Aura. Også i udlandet er der bud efter Cyron Melville.

For år tilbage rejste han faktisk til Hollywood for at få åbnet døre på klem til nogle af de store produktionsselskaber. Men der var ikke meget at komme efter, selvom et par roller på den danske scene allerede havde kastet en vis mængde succes af sig herhjemme. Men udenlandsk succes tæller ikke nødvendigvis højt på de amerikanske producenters score card. I dag indrømmer Cyron Melville gerne, at han måske bragte lidt af ungdommens frydefulde naivitet med sig til filmbyen på den amerikanske vestkyst.

I dag, med flere film i rygsækken og en anden, mere moden tilgang giver han sig selv bedre chancer for at åbne et par døre derovre. Samtidig med at han også er nået en alder, hvor de potentielle roller findes i et bredere spektrum.

Men livet i Los Angeles er ikke noget, der umiddelbart trækker i ham. Skulle der komme muligheder fra hans amerikanske agent, lytter han selvfølgelig til tilbuddet, men fokus er ikke rettet mod Los Angeles lige nu; og som han siger, »Det er en mærkelig verden derovre som skuespiller. En casting er ligesom at kaste med terninger – man ved aldrig, hvor mange øjne terningerne vil vise.«

Jakkesættet forpligter


Den vigtigste rolle er alligevel hjemme i København, hvor han sammen med sine mangeårige kæreste er forældre til to piger. Dem bruger han for tiden morgenen og eftermiddagen med, inden aftenens teaterroller sender ham ud i byen på arbejde. Her er det naturligvis tid til sminke og koreograferede beklædningsdele, mens det på hjemmefronten handler om afslappet komfort for den ydmyge skuespiller.

Men i de senere år har dele af tøjstilen alligevel udviklet sig en anelse, når det kommer til festlige begivenheder.

»Vi mænd her i Skandinavien er tit lidt kedelige og konservative, når det kommer til tøj. Det er ikke fordi, det er grimt med det klassiske jeans-og-trøje-look. Det er bare alt for sjældent, at nogle tør gøre en masse ud af sig selv. Det er ærgerligt, synes jeg.«

Så nu nyder han at iklæde sig et godt skåret jakkesæt til finere lejligheder eller filmpremierer, hvor der ikke kigges skævt til en, når man gør ekstra meget ud af beklædningen. Det er en ny og mere moden rolle, som han nyder at indtræde i.

»Det er fedt at gøre noget ud af sig selv til særlige anledninger. Det tog mig noget tid at – for alvor – turde bære et jakkesæt. At være voksen nok til det – for jakkesættet forpligter. Det føles lidt a la James Bond; man opfører sig ordentligt, man er en gentleman og holder døren for andre. Det er en hel anden og charmerende rolle… Og den følelse at være voksen og komfortabel nok til at bære et skarpt jakkesæt, er en fed følelse.«

– J.Antony Copenhagen

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *