Del 1. Et jakkesæt bliver født – Delight Magazine

Del 1. Et jakkesæt bliver født – Delight Magazine

J.Antony Copenhagen leverer jakkesæt af høj kvalitet, hvor omdrejningspunktet er stolthed, tradition og godt håndværk. Da vi tror på, at en forudsætning for kvalitet er, at det er til stede gennem hele produktionen, vil vi gerne give dig et kig bag kulisserne.

Se Artiklen i Delight Magazine

Et jakkesæt bliver født – Del 1.

Af J.Antony Copenhagen

For at levere jakkesæt af høj kvalitet, arbejder J.Antony Copenhagen kun med de bedste Italienske metervarefa- brikanter, der har specialiseret sig i at lave smukke meter- varer siden det forrige århundrede.

Fælles for alle producenterne er, at de ikke går på kom- promis med deres valg af råvarer. Stort set alle de meter- varer, J.Antony benytter, er lavet af 100% Merinould eller en uldblanding der indeholder Merino. Merino brene er særdeles elastiske, og derfor kan man lave stof der både er slidstærkt og elegant. Et jakkesæt lavet af 100% uld er yderst behageligt, da det er åndbart og tillader kroppen at opretholde optimal temperatur.

På grund af Merinouldens mange egenskaber, har Me- rinofår altid været en eftertragtet fårerace. I Australien og New Zealand har man avlet på merinofår, for at kunne producere det bedste uld. Derfor har man nu merinofår,

hvis uld består af ganske tynde, ne bre, som resulterer i garn af høj kvalitet. Mange af fårene går med kapper, så ulden ikke bliver ødelagt, og efter de er blevet klippet bliver garnet sorteret.

Efter ulden er klippet af, bliver den solgt på auktion. Her kan metervarefabrikanterne byde på de forskellige fåre- hyrders varer. Kvaliteten af ulden bliver målt ud fra tyve forskellige pa- rametre, for eksempel farve, urenheder, tykkelse, længde og styrke. Det er derfor kun det bedste uld som vores Ita- lienske samarbejdspartnere fragter retur til stofmøllerne i Biella.

Når ulden kommer til stofmøllerne i Biella bliver den redt ud så det bliver ensartet og blødt inden det skal spindes. Spindingsprocessen foregår ved at ulden strækkes og snos til lange garnstrimler. Takket være de meget elasti- ske bre Merinould består af, kan der produceres meget tynde og elegante garnstrimler.

Herefter skal garnet væves – Det er her garnet bliver til stof. Dette foregår ved, at en garnstrimler bliver trukket lodret mens der bliver skudt vandrette garnstrimler igen- nem. Efter denne proces gennemgår eksperter sto et for at sikre, at der ikke er fejl i det færdige resultat.

Hele processen fra uld til stof foregår automatisk og kræver konstant overvågning og kvalitetssikring for at sikre, at tek- nologien der skal udføre arbejdet samt det færdige resultat, er tilfredsstillende.

Efter vævning skal sto et igennem en speciel proces for at opnå det rette nish – ved hjælp af vand, varme og tryk bli- ver sto et bearbejdet så det bliver blødt og smukt.
Som sidste del af processen skal sto et farves. Det foregår automatisk ved hjælp af de nyeste teknologier.

Fra det forrige århundrede og indtil nu har stofmøllerne i Bi- ella været eksperter i at producere otte metervarer. Alle

led i processen bliver nøje tjekket, og kun det bedste er godt nok. Det færdige resultat er en metervare af højeste kvali- tet. Den eksakte metervare J.Antony benytter i alle vores jakkesæt. Derfor er et jakkesæt fra J.Antony meget mere end bare et stykke tøj – Det er en fortælling, helt tilbage fra 1600 tallet, der omhandler kvalitet, stolthed, tradition og godt håndværk.

Hos J. Antony er vi stolte over, at kunne viderebringe denne fortælling! ’Et jakkesættet bliver født Del 2’ følger i Delight Magazine Vejle efterår.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *