Del 2. Et jakkesæt bliver født – Delight Magazine

Del 2. Et jakkesæt bliver født – Delight Magazine

J.Antony Copenhagen leverer jakkesæt af høj kvalitet, hvor omdrejningspunktet er stolthed, tradition og godt håndværk. Da vi tror på, at en forudsætning for kvalitet er, at det er til stede gennem hele produktionen, vil vi gerne give dig et kig bag kulisserne.

Se Artiklen i Delight Magazine

Et jakkesæt bliver født – Del 2.

Af J.Antony Copenhagen

Fælles for alle jakkesæt fra J.Antony Cph er at de er de- signet med din komfort som udgangspunkt. Derfor er alle metervarerne produceret i de traditionsrige stofmøller i Biella, der er historisk kendt for deres ypperlige kvalitet. Alle vores jakkesæt er derfor lavet af naturlige råvarer, som for eksempel Merinould, der tillader din krop at ånde og holde sig perfekt tempereret.

Fra Biella i Norditalien fragtes metervarerne til vores produktion i byen Jesenik i Tjekkiet. Det italienske jakke- sæt-geni, Michell, er ansvarlig for produktionen og den stolte tekstilkultur bidrager til, at omkring 150 syerske er beskæftiget og kan videregive deres evner til deres døtre og sønner. Med udgangspunkt i sine mange års erfaring som konstruktør hos modegiganten Valentino, har Mi- chell etableret en produktion efter stolte italienske tra- ditioner hvor det gode håndarbejde spiller en væsentlig rolle.

Første led i produktionen er at skære de mange meter stof ud til de forskellige dele af jakkesættet. Der går ty- pisk 3,5 meter stof til et almindeligt todelt jakkesæt alt a ængig af størrelsen. Når alle delene er skåret ud, påbe- gyndes den manuelle produktion. Her går de forskellige dele igennem 75 stationer bemandet af kyndige folk, der er eksperter på hver deres område indenfor konstruktion af jakkesæt.

En vigtig del af kvalitetssikringen hos J.Antony er, at sy- erskerne hæfter og syer jakkesættet sammen uden brug af lim. Det betyder først og fremmest at dit jakkesæt er mere elastisk og derfor vil følge dine bevægelser bedre, samtidig med at jakkesættet holder længere. Ofte er det- te led i produktionsprocessen byttet ud med maskiner, der limer jakkesæt sammen. Det gør processen hurtigere og billigere, men går i sidste ende ud over kvaliteten. Jak- kesæt, der er limet, vil føles stivere, mindre åndbare og ender ofte med at være bulede og mærkede efter rens, da limen ikke tåler opvarmning. For længere holdbarhed og for at ulden kan komme til sin ret, er det derfor væ- sentligt ikke at benytte lim til sammensætningen.

For at opnå en jakke med optimal form, syes et lag kan- vas af hestehår ind mellem foringen af den udvendige del af jakken og linningen. Jakken har derfor ekstra support fra skulder til bunden af brystet, hvilket bidrager til længere holdbarhed, da det skåner jakken indvendigt mod slid, og samtidig tilpasser jakken sig din kropsbygning. Af samme grund er jakkerne designet med to slidser bag på i hver side, så jakken nemmere følger dine bevægelser.

Da en stor del af den overordnede komfort er a ængig af buskerne, har vi valgt at designe bukserne med et lille hånd- lavet snit i remmen bagpå. Det er med til at give dig god be- vægelighed. Samtidig er bukserne foret med viskose langs lårene, så de glider pænt og følger med når du skiftevis rej- ser dig og sætter dig. Som et sidste nish bliver der tilført en gummirem på buksens inderside, som sikrer at skjorten holdes på plads

Når alle dele af jakken er syet sammen, lukkes jakken i kra- ven. Det giver et slutresultat, der bevidner om det unikke håndarbejde, der bliver lagt i hvert jakkesæt. Derudover bli- ver der påsyet knapper på jakkens ærmer og rad. Knapper- ne, der pryder dit J.Antony-jakkesæt er fremstillet fra Coro- zo/Tagua-palmen og er dermed et 100% naturprodukt.

Herefter bliver jakkesættet nænsomt presset og pakket i en jakkesætspose, så det ikke krøller inden og under forsen- delsen til Danmark. Under hele processen inspiceres jakke- sættene af Michell og produktionsleder Katka, som sikrer at hvert led i processen lever op til standarden.

Vi er stolte over at kunne levere jakkesæt, der emmer af kva- litet, godt håndværk og stolte traditioner.

Satorial production – af J.Antony Copenhagen

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *