Jimmy Sell – Jeg iklæder mig mine værdier

Jimmy Sell – Jeg iklæder mig mine værdier

Når man rejser verden rundt som repræsentant for det officielle Danmark, er beklædning ikke kun et spørgsmål om fysisk fremtoning, men også et udtryk for hvem man er og hvilke værdier, man har med sig på rejsen.

Jimmy Sell – Jeg iklæder mig mine værdier

Af J.Antony Copenhagen & Casper Ulsøe

Jimmy Sell husker tydeligt, da han fik sit første job i det danske udenrigsministerium. Han var i midten af 20’erne, og havde gennem sine studier og fritidsengagementer arbejdet målrettet mod et fremtidigt job ved udenrigstjenesten.

Da jobbet hos den danske ambassade i Sydafrika endelig var i hus, købte han sig et J.Antony-jakkesæt og et Skagen-ur for resterne af sin beskedne SU-støtte. Det var en gammel drøm, forklarer han. »Begge dele er dansk-designet. Det var en personlig ting. Nu skulle jeg repræsentere Danmark i udlandet. Det blev et løfte overfor mig selv, at uanset hvor mange lande, jeg blev udsendt til, skulle jeg altid huske på, hvor jeg kom fra – jakkesættet og uret skulle være mit indre kompas.«

Min vision for verden afspejles i jakkesættet
For Jimmy Sell, som siden oktober 2017 har siddet ’hjemme’ i Udenrigsministeriet i København som Global Industry Team-leder, handler beklædningsgenstandene om mere end blot at fremvise dansk design i udlandet. Det handler om værdier. Om de værdier, som Danmark er bygget på, og som Danmark forsøger at udbrede rundt om i verden.

Værdier, fortæller Jimmy Sell, som større lighed mellem kønnene, bekæmpelse af fattigdom, plads på arbejdsmarkedet uanset køn, race, religion, handicap eller andet, så skal der være en plads til alle. De danske idealer, som er nogle af grundpillerne ved den danske samfundsmodel. Og sidenhen er nye værdier, som bedre ressourceeffektivisering og bæredygtighed ligeledes kommet til.

Og bæredygtighed kommer vi ikke udenom i dag, fortæller den danske repræsentant fra Udenrigsministeriet. En stor del af Jimmy Sells arbejdsdag går med at kortlægge bæredygtige forretningsmuligheder for danske virksomheder indenfor landbrugs- og fødevaresektoren – især for små- og mellemstore virksomheder. FN’s 17 verdensmål udstikker rammerne for en global, bæredygtig fremtid, og arbejder danske virksomheder indenfor disse rammer, er der rigtig gode forretningsmuligheder.

Det kræver dog samarbejde mellem virksomhederne, myndigheder og lokalsamfundet, og derfor råder Sell – og hans kolleger – også de danske forretninger til at arbejde i virksomhedssamarbejder og i helhedsorienterede løsninger. For en ting er sikkert, og det er, at det giver plus på bundlinjen at tænke i bæredygtighed. Både den økonomiske bundlinje, men også den bredere bundlinje – som arbejdsplads, som arbejdsgiver og som en del af det danske samfund.

For forbrugerne bliver mere og mere bevidste om bæredygtighed, »og derfor er J.Antony også inde på det rigtige spor med deres principper om en bæredygtig produktion. Skal jeg gå rundt i jakkesæt, hvor der har været et enormt vandspild. Nej. Skal jeg gå rundt i et jakkesæt, som er produceret under inhumane forhold? Nej, det skal jeg bestemt ikke. Det, at jeg iklæder mig min vision for verden, betyder rigtig meget for mig.«

Et job med mening
Et job i Udenrigsministeriet er både hårdt og krævende. Du har kort tid til at falde på plads både hjemme og ude, for arbejdslivet hos Udenrigsministeriet indebærer en konstant rotation. Omtrent to år hjemme på Asiatisk Plads i København, inden man på ny bliver udsendt tre-fire år hos en af de officielle danske repræsentationer i udlandet. Og derefter starter en ny, tilsvarende cyklus.

Det er et evigt karriereræs, fortæller Jimmy Sell, hvor man kun har kort tid til at sætte sig ind i det nye land eller ressortområdet, før man skal præstere resultater. Og så er der selvfølgelig altid kamp om at komme ud til de store ambassader i de store stillinger.

Men ikke mindst er det et job med mening, siger Jimmy Sell. »Man bliver konstant intellektuelt stimuleret af alle de dygtige, ydmyge kollegaer omkring en, som taler fem-seks sprog flydende, er eksperter indenfor deres område og som – ikke mindst – deler samme vision om at skabe en bedre og mere lige verden.«

I jobbet som Global Team Industry-leder sørger Jimmy Sell for, at repræsentanter ude på Danmarks ambassader bliver ajourført om, hvad der sker på den danske landbrugs- og fødevarescene, som er et af de seks fokusområder, Danmark har størst ekspertise indenfor og dermed eksportpotentiale. Stillingen vil han besidde i endnu et års tid, før teltpælene igen skal rykkes op, og diplomatpasset igen skal stemples i fjerne lufthavne.

Jeg kender mig selv bedre nu
I sin relativt korte karriere i udenrigstjenesten har 34-årige Jimmy Sell allerede været udsendt til Indonesien og Sydafrika ad to omgange.

Det er betroet erhverv at arbejde for Danmark. Og når man først er udsendt – måske i et helt nyt land, hvor man hverken kender andre, byen eller sproget – kan det i starten føles en anelse ensomt. Og derfor lærer man også sig selv bedre at kende på sigt, for i starten er man åben for alle nye mennesker, på godt og ondt, men langsomt opdager man, hvilke fællestræk og -værdier, som går igen hos nye venner og bekendtskaber.

»Man bliver mere dansk af at være ude. Du bliver mere bevidst om, hvem du selv er og hvad det vil sige, at være dansk… Derfor har det været en helt klar ting for mig, at hver gang jeg kommer til et nyt land, køber jeg et nyt J.Antony-jakkesæt. For det er vigtigt for mig, at have Danmark tæt på, og dermed kunne sige, det her er mig og det er her, jeg kommer fra.«

– J.Antony Copenhagen

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *