Kasper Møller Smidt – Jakkesæt er en videnskab for pensionsdirektøren

Kasper Møller Smidt – Jakkesæt er en videnskab for pensionsdirektøren

Hvis man alligevel skal gå med jakkesæt hver eneste arbejdsdag, kan man ligeså godt interessere sig for det, er Kasper Møller Smidts mantra. For det er som med god vin; jo bedre man kender historien bag, jo mere værdsætter man det endelige produkt.

Kasper Møller Smidt – Jakkesæt er en videnskab for pensionsdirektøren

Af J.Antony Copenhagen & Casper Ulsøe

Når Kasper Møller Smidt står op om morgenen på Islands Brygge, er der en fast rutine, som går igen. Nemlig, at han iklæder sig skjorte, slips, jakkesæt og fine sko. Det er ligesom en fodboldspiller, der tager sin kamptrøje over hovedet som en sidste rituel gerning, inden han træder ind på kampklædt stadion. Det er tid til udføre et stykke seriøst arbejde.

Samme modus operandi gør sig gældende for Møller Smidt som administrerende direktør og partner i Invest Pension. Hver arbejdsdag er et nyt slag, der skal imødegås med respekt og seriøsitet. Derfor er morgenrutinen den mentale gearing, som symboliserer starten på dagens udfordringer. »Så er jeg kampklar. Det er tid til at arbejde.«

Mens beklædningsdelene er blevet en fast vane – og når man er opflasket i den finansielle verden, som Møller Smidt er, kommer slips og jakkesæt nærmest automatisk ind med den professionelle modermælk – sender det også et signal om respekt over for sine kunder, synes han. At han tager dem alvorligt, og at de ikke kommer til at møde ham i samme tøj, som når han holder fri.

Han understreger dog hurtigt, at det nøje udvalgte arbejdstøj er et aktivt, personligt valg, han har truffet. Han vil aldrig dømme andre – kunder, som ikke-kunder – ud fra deres mundering.

Jakkesættet transcenderer arbejdskultur
I dag handler det dog ikke kun om mental gearing og respekt for kunder, når Kasper Møller Smidt tager sin jakke på. Det noble stykke beklædning har sidenhen transcenderet de to oprindelige grunde. »Tidligere,« fortæller han smågrinende, »var det skide jakkesæt bare en del af arbejdskulturen. Sådan er det ikke mere. Nu er det 100 procent interesse… Og så er det bare flot. Jeg synes, en mand tager sig godt ud i et jakkesæt. Det giver en fed udstråling.«

Det er tydeligt at mærke entusiasmen, når snakken falder på den velovervejede arbejdsbeklædning. Og selv på denne dag, hvor J.Antony er budt indenfor i privaten med smuk udsigt udover Amager Fælled, sidder Møller Smidt stadig ulastelig klædt i et lysegråt, åndbart uld-jakkesæt.

»Et jakkesæt er jo ikke bare et jakkesæt,« begynder han, »Pasformen er måske den nemme del: Hvad passer til en? Men så er der delen om kvaliteten. Både hvor kommer metervarerne fra, hvad er det for nogle metervarer, hvordan er de blevet produceret? Det er jo en hel videnskab i sig selv.«

»På mange måder minder det om min interesse for rødvin. Begynder jeg at kende og genkende de forskellige distrikter, jordbundsforhold og deres forskelligartede kendetegn, nyder jeg vinen meget mere, for så har jeg pludselig en renere forståelse for produktet og dets små nuancer. På samme måde er det med et jakkesæt – den måde det er vævet på, den måde syningerne er sat på eller de klassiske cuts. Man værdsætter pludselig sættet på et helt andet niveau,« fortæller han, mens han med hænderne ivrigt illustrerer fiktive cuts, kravebredder og syninger på sin egen jakke.

Deler passion med J.Antony
I takt med at passionen for jakkesæt steg, blev det også et spørgsmål om at opdage og udfordre snit, former og farver. »Først og fremmest handler det jo om, hvad ser jeg godt ud i? Hvad spiller for mig? Og det er selvfølgelig i sin essens narcissistisk, men hvorfor ikke se godt ud og hvorfor ikke føle sig tilpas i det tøj, man går i. Det smitter jo afgjort af på ens holdning og mentale velfærd.«

Derfor hænger der også masser af research, trial and error og velovervejede beslutninger bag skabslågerne. »Glæden for mig er, at de jakkesæt jeg har hængene i mit skab – der er ikke et af dem, jeg kigger på om morgenen og tænker ’årh nej, det bliver en lang dag.’ De har alle en historie og reflekterer min passion.«

»Det er også det fede ved J Antonys projekt – man mærker, det er passionen, der driver værket. De har en enorm viden om, hvad er godt og hvad der er knap så godt. De er fokuseret på kvalitet. Og så bifalder jeg deres klare og aktive valg om, at den nemme vej ikke nødvendigvis er den rigtige vej,« siger Kasper Møller Smidt, og refererer til det udbredte fokus på anvendelse af bæredygtige råvarer og produktionsmetoder.

»For lad os være ærlige: Det bæredygtige dogme om ikke at trække kloden i den forkerte retning kan stadig være en forretningsmæssig hæmsko, men det er en nødvendighed på sigt, og derfor synes jeg også, valget er smukt – både som privatperson og forretningsmand.«

Sælger ikke kejserens nye klæder
Bæredygtighed og ærlighed er nøglebegreber i Invest Pension, hvor Kasper Møller Smidt er administrerende direktør og partner. Den halvanden år gamle virksomhed skræddersyer firmapensioner og –forsikringer, – inklusiv et Sund & Rask-forebyggelsesprogram, som allerede har givet målbare, positive resultater på blandt andet sygemeldinger, effektivitet og arbejdsglæde hos de tilmeldte virksomheder. »Der giver mit arbejde mening,« fortæller han med stolthed og tilfredshed i stemmen.

Derudover fungerer Invest Pension også som rådgivningsvirksomhed for hver enkelte medarbejder i virksomheden, som bliver indbudt til en opklarende samtale, hvor nuværende personlige og økonomiske forhold bliver parret op imod individuelle fremtidige ønsker og behov for pensionen.

Han ærgrer sig over, at pension tit bliver set som et snørklet, komplekst emne at overskue. »Sandheden er, at pension ikke er særlig komplekst – den består overordnet set af ganske få elementer og derunder en række individuelle valg. Vi har en politik i Invest Pension om, at vi lægger alt frem på bordet. Vi forsøger ikke at sælge kejserens nye klæder. Og det mærker vores kunder også, når vi møder dem.«

Pension med social omtanke
Til gengæld fryder han sig over, at markedet for grønne og sociale pensionsinvesteringer er på vej frem. De specialsyede, bæredygtige pensionsinvesteringer tilbyder Invest Pension – og ikke kun af et godt hjerte – men også fordi afkastet på disse investeringer i dag er så høje, at de sagtens kan konkurrere med de mere traditionelle, konventionelle kortsigtede investeringer.

Når kunderne vælger at øremærke pensionsinvesteringerne i samfundets ve og vel, kan det gøre enorm gavn for os alle. For fremtidens danske pensionister og deres kollektive pengetank bugner nemlig. 4.000 mia. kroner er allerede sparet op – til sammenligning er Danmarks samlede gæld ’kun’ på 650 mia. kroner; altså er pengetanken ca. seks gange større end gælden.

Bliver nogle af de mange pensionsmilliarder investeret i samfundet og sociale tiltag – eksempelvis i at fastholde unge i uddannelse, er der mange penge at spare senere hen. Man ved eksempelvis, at unge uden uddannelse oftere falder igennem systemet og senere koster dyrt i diverse sociale ydelser, desværre også kriminalitetsomkostninger og øgede sygdomsudgifter.

Så imens kommunernes økonomi er presset i bund, og de ikke har muligheden for at betale for forebyggende instanser, glæder Kasper Møller Smidt sig over, at et stigende antal pensionskunder bidrager til et bedre samfund, mens deres pension arbejder for dem med gode afkast til følge. »Sådanne investeringer giver mening for kunderne, for os andre og for vores samfund. Det er en af glæderne, og noget af det, som gør, at jeg er benhamrende seriøs omkring mit arbejde, når jeg har først har gennemgået min faste morgenrutine.«

– J.Antony Copenhagen

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *